Galerie

Diverse werken met verschillende thema's. Hoofdzakelijk gerelateerd aan mijn geloof.

uit 2007 tot 2010 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De prijs van Liefde

De prijs van Liefde

2010

Gods liefde voor ons is groot! 
Zijn rechtvaardigheid is dat ook. Hij is een heilig en volmaakt God die onrecht - het onrecht dat wij elkaar en God aandoen - niet eeuwig kan laten bestaan. Het is uit liefde dat Hij dit onrecht/ onze zonde niet voort laat bestaan maar uitroeit, want zonde maakt de mensheid kapot. Hiervoor moest Jezus, Gods zoon, zelf al onze duisternis op zich nemen en dit maakte dat Hij stierf aan een kruis. Jezus stond gelukkig op uit de dood en kon deze duisternis wegnemen doordat Hij zelf zonder zonde is. De prijs voor Gods liefde voor ons was de dood van Jezus. Zodat wij niet hoefden te sterven. 
We hoeven alleen maar deze hand aan te nemen die Hij ons aanreikt, zodat Hij ons van binnen kan veranderen. 

Glorie

Glorie

2010

De goudverf staat voor de glorie van God.
De kruisiging van Jezus was nodig zodat wij deel konden hebben aan deze glorie.
Een zwart kruis als een herrinnering hieraan: de duisternis die Jezus moest ondergaan zodat wij in het licht konden komen. 

Overwinning

Overwinning

2009

Klik hier

Gevangen

Gevangen

2009

Zonder God zitten we gevangen. We zijn verslaafd aan onze zonden en komen zelf niet uit deze gevangenis. Tweeluik met "Deur naar God".

Deur naar God

Deur naar God

2009

Door Jezus dood en opstanding komen we vrij van de grip van zonde en dood en hebben we toegang tot God. Tweeluik met "Gevangen".

Crucifix

Crucifix

2009

Jezus koos om onrecht te dragen. Mijn onrecht. Jouw onrecht.

   

Martelaars/ Nr.42

Martelaars/ Nr.42

2007

In navolging van Jezus Christus

Kruis/ nr.54

Kruis/ nr.54

2007

Het kruis in alles aanwezig.

Hoop

Hoop

2007

Een hoopvolle glimp van licht vanuit de duisternis.


 

Kerst

Kerst

2007

God is nederig en toegankelijk. Hij maakte zich zo klein als een baby om tot de mensen te naderen. Maar Hij is groter dan het universum.

Vrede

Vrede

2009

Door het kruis is vrede mogelijk. Vrede met God. Vrede tussen mensen. Vrede tussen landen. Dan kunnen we samenwerken en kunnen onze verschillen hand in hand gaan.
  Als we het kruis centraal stellen vallen alle puzzelstukjes op hun plaats.   Onderdeel van het Vredes Groeitapijt. Een project van stichting zonneglossis. Het is een meterslang tapijt bestaande uit lapjes stof met het thema vrede. Het was te zien op verschillende vredesmanifestaties. In 2010 in de vredesweek in Rotterdam. Het jaar daarop in Amsterdam en het jaar daarop in Den Haag.    Eventueel is een afdruk op canvas te koop (20x20 cm).